Uvac – Remek delo prirode

20231

Uvac – Remek delo prirode

Kragujevac-Uvac-Zlatibor

Termin: 24.05.2020.god.  / nedelja

 

Srbija je zemlja koja je veoma bogata prirodnim lepotama, nesvakidašnjim reljefom i divnim pejzažima. U svakom delu naše zemlje možemo pronaći kutak skrivene i netaknute prirode, koji čeka da ga znatiželjni avanturisti otkriju i istraže. Jedan od takvih bisera nalazi se u jugozapadnom delu Srbije, a reč je o reci Uvac i nesvakidašnjem kanjonu koji ova reka formira na svom toku. Na potezu između dva jezera, voda reke Uvac u okolne krečnjačke stene usekla je duboko korito i formirala, širom naše zemlje, poznate meandre Uvca i stvorila kanjon koji svakog posetioca ostavlja bez daha. Da bi se zaštitila netaknuta priroda, ali jedno od veoma retkih staništa beloglavog orla u Evropi, koje se nalazi upravo na stenama iznad uvačkih meandara, Republika Srbija zaštitila je kanjon Uvca kao Specijalni rezervat prirode prve kategorije

 

Program putovanja:

Kragujevac – Uvac – Zlatibor.
Polazak iz Kragujevca u 06:00 od Roda centra. Usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak do lokaliteta Rastoke na ulazu u prirodni rezervat kanjona reke Uvac.

Ukrcavanje u čamce  i vožnja kroz meandre reke Uvac u dužini od oko 12-13 km,, uz razgledanje orlova-beloglavog supa i drugih ptica na gnezdima i u letu. Ovi čudesni nebeski letači mogu imati raspon krila i do tri metra i imate utisak da na nebu gledate jedrilice. Sledi obilazak Ledene pećine u dužini od oko 700-800 m, do čijeg ulaza se može stići samo sa reke. Ledena pećina je najpoznatija od svih, sastoji se od sistema koji čini 12 dvorana, a procene geologa su da je starosti oko 250 miliona godina. Temperatura je svega nekoliko stepeni iznad nule. Lepota Ledene pećine je u njenim dvoranama međusobno povezanim ravnim, strmim ili ponorskim kanalima. Veliki beli stubovi, poneki prošarani crvenkastim ili plavičastim nijansama, delo su prirode – strpljivog umetnika i neimara izuzetne mašte. Nakon obilaska pećine penjanje na vidikovac Veliki vrh. Povratak čamcima na mesto polaska . Ceo izlet traje oko 4-4,5  sata.

 

Nakon vožnje čamcima, ukrcavanje u autobus i odlazak na Zlatibor. Ručak u restoranu. Nakon ručka slobodno vreme za individualne aktivnosti.

Polazak za Kragujevac u večernjim časovima.

 

Cena aranžmana 3.900,00  dinara

ODLOŽENO PLAĆANJE U 5 MESEČNIH RATA

 

Način plaćanja:
–    Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana
–    Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA INDEX Tours-a
–    Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina

–    Administrativnom zabranom ili čekovima u 3 mesečne rate

Aranžman obuhvata:
–    Prevoz modernim, visokopodnim turističkim autobusom sa audio-video opremom, klimom

–    Vožnju čamcima po Uvačkom jezeru

–    Ulaznice za SRP Uvac

–    Ručak na Zlatiboru
–    Troškove organizacije putovanja

–    Usluge strucnog vodiča

–    Ulaznice za ledenu pecinu

Aranžman ne obuhvata:
–    Individualne troškove putnika

NAPOMENE:

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Ovaj program rađen je na bazi 50 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA

P.P.U.P EVRO TRADE TOURS P.J. INDEX TOURS KRAGUJEVAC
LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 198/2016.

Tel: 034/331-534● Fax: 034/332-950 ● Kragujevac, Karadjordjeva br 3,

 Beograd Resavska br 3 011/30-38-010 4, Gornji Milanovac Zeleznicka bb 032-718-350

 Rezervacije: indexturs@ptt.rs

PODELI
Prethodni tekstVila Zvončica
Sledeći tekstPopusti za studente!