Hotel Lighthouse 2* Igalo

8838

Hotel Lighthouse je sagradjen 1978 godine i nosio je ime Metalurg. Hotel se nalazio se u društvenom vlasništvu sve do 2008 godine kada je privatizovan. Od tada je prioritet kontinuirano podizanje nivoa kvaliteta usluga i rekonstrukcija hotela. Nakon delimične rekonstrukcije hotela 2011.godine hotel je dobio i novo ime Lighthouse.Hotel Lighthouse se nalazi u centru Igala udaljen je svega 100 m od mora. Zbog svoje pozicije i sadržaja, idealan je kako za goste koji žele odmor tako i za organizovanje kongresa i seminara. Neposredna blizina brojnih restorana, suvenir šopova, prodavnica, mogućnost organizovanja brojnih izleta  za goste koji žele aktivan odmor i  dobar odnos ciene i kvaliteta usluge čine hotel Lighthouse pravim izborom za svakog gosta koji želi da istinski uživa u čarima ljeta. More, sunce, riba, vino i zvuk  gitare će Vas preporoditi i navesti da se uvek vraćate Herceg Novom.Smeštaj : Standard sobe,  superior sobe i apartmani. Prva tri sprata su renovirana da zadovolje hotel sa 4* ali viši spratovi nisu renovirani tako da im je i dalje kategorizacija 2*. Svaka superior soba i app imaju kompletno nov nameštaj, kupatila, klimu, LCD sa kablovskom televizijom, mini bar, telefon, sef i bežični internet. Svaka standard soba ima kupatilo, balkon, a jedan broj standard soba ima i TV i klimu i 90% soba je sa pogledom na more. 
Hotel raspolaže restoranom, aperitiv barom, salonom za masažu i letnjom terasom. Hotel poseduje recepciju, klimatizovan restoran, tavernu, aperitiv bar, TV salu i veliku terasu pogodnu za sportsko-rekreativne aktivnosti dece i omladine. U taverni hotela je moguće organizovanje zabavnih večeri (diskoteka).Do Herceg Novog se može doći i redovnim autobuskim linijama, glavna autobuska stanica je udaljena 2 km, a  gostima koji žele da koriste brodski prevoz na raspolaganju su luke Kotor i Zelenika.
Kopneni saobraćaj
Autobusom ili automobilom:
Saobraćaj prema Herceg Novom i Igalu odvija se Jadranskom magistralom preko Tivta, Podgorice ili Bara i iz pravca Dubrovnika( Hrvatska)
Željeznicom:
Glavni željezniči pravac je Bar- Beograd. Bar je udaljen od Igala 610kmMorski saobraćaj
Međunarodne trajekt linije su Bar- Bari, Bar- Ankona.
Postoje i luke u Budvi , Kotoru i Herceg Novom ( Zelenika)
Vazdušni saobraćaj
Postoje dva međunarodna aerodroma u Crnoj Gori preko kojih se obavlja vazdušni putnički saobraćaj.
Aerodrom Podgorica- udaljen je 650km od Igala
Aerodrom Tivat-udaljen 220km od Igala.