Smederevska tvrdjava – Viminacijum – Srebrno jezero

5491

JEDNODNEVNI  IZLET

02.05.2020.

Kragujevac- Smederevska tvrdjava –Viminacijum –Srebrno jezero –Kragujevac

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Kragujevca  u 8.00 sa parkinga kod T.C Roda . Putnici će biti obavešteni o tačnom mestu polaska dva dana pre putovanja. Vožnja ka Smederevu, srednjovekovnoj prestonici Srbije pred njen pad pod tursku vlast. Obilazak Smederevske tvrđave, jedne od najvećih srednjevekovnih tvrđava u Evropi i jedne od 6 najznačajnijih tvrđava na Dunavu u našoj zemlji.

 

Nakon obilaska tvrđave odlazimo do vile „Zlatni breg“ poznate i kao vila Obrenovića koja je smeštena na par kilometara od centra Smedereva, na brdu Plavinac. Upravo sa  ovog mesta se pruža neverovatan pogled na Dunav i pola Vojvodine.  Letnjikovac Obrenovića, najviše su koristili kralj Aleksandar i kraljica Draga, kao i Natalija Obrenović. Posetioci će imati priliku da obiđu kompletnu vilu, od prizemlja do sprata i da zavire u život, rad i zabavu ove kraljevske porodice. U prizemlju se nalaze letnji i zimski saloni opremljeni portretima Obrenovića, salonskim garniturama, nakitom, odećom i mnogim drugim predmetima. Na spratu su smešteni kraljevski apartmani i biblioteka.

 

Po završetku obilaska, putovanje nastavljamo ka  Viminacijumu. Poseta arheološkom lokalitetu Viminacijum, gde se nalaze ostaci glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije i legijskog logora. Dosadašnja otkrića su potvrdila poseban značaj Viminaciuma kao vodeće rimske metropole na ovom delu dunavskog limesa. Poseta i lokalitetu na kojem je pronađen skelet mamuta starog “samo” 5 miliona godina!

Nastavak puta do Srebrnog jezera, koje je zbog svoje izuzetne lepote i veličine nazvano i “srpsko more”. Slobodno vreme za ručak u nekom od mnogobrojnih restorana na jezeru. Dolazak u  Kragujevac u večernjim satima.

 

CENA ARANŽMANA: 2.990,00 dinara

 

ODLOŽENO PLAĆANJE U 5 MESEČNIH RATA

Uključeno u cenu:

 • Prevoz prema programu mini busom ili autobusom kapaciteta do 30 sedišta ili 50 sedista
  •Usluge licenciranog vodiča
  •Ulaznice za Smederevsku tvrđavu , Viminacijum , Letnjikovac Obrenovica – Vila Zlatni Breg
 • Organizacija izleta

 

Nije uključeno u cenu:

 • Ručak i piće
  •individualni troškovi

 

USLOVI PLAĆANJA:

 • 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
 • Plaćanje u gotovom, čekovima građana, virmnski-bezgotovinski, administrativnom zabranom, kreditnim

karticama: VISA, DINA, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS ODLOŽENO PLAĆANJE:

 • Garancija plaćanja: administrativna zabrana i čekovi.

 

NAPOMENE:

Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Ovaj program rađen je na bazi 40 putnika koji plaćaju punu cenu. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog broja putnika otkaže putovanje ili izvrši korekciju cene.

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI ORGANIZOVANJA PUTOVANJA

P.P.U.P EVRO TRADE TOURS P.J. INDEX TOURS KRAGUJEVAC
LICENCA MINISTARSTVA TURIZMA OTP 198/2010.

Tel: 034/331-534● Fax: 034/332-950 ● Kragujevac, Karadjordjeva br 3,

Gornji Milanovac Zeleznicka bb 032-718-350

Rezervacije: indexturs@ptt.rs

PODELI
Prethodni tekstAPARTMANI ANDREA
Sledeći tekstANCORA LUX